Kdo je Shrew - opis, funkcije, uporabne lastnosti, fotografija

Shrew - ena od vrst šreblja. Kljub stalnemu soseski z osebo je zelo težko videti zaradi skrivnega načina življenja.

Zelo pogosto vibriranje zmeden z miško, vendar je njegova glavna razlika ozek podolgovat gobec. Živali niso škodljivci, ampak pomagajo se boriti z različnimi žuželkami.

Videz

V rodu je okoli 130 vrst vinogradov, ki se razlikujejo ne samo v njihovem življenjskem prostoru, ampak tudi v velikosti. To so majhne živali, katerih značilnosti so dolg rep in podolgovat gobec.

Velikost telesa se lahko razlikuje od 5 do 10 cm, odvisno od vrste. Rep - od 3,5 do 7,5 cm. Teža - od 2,5 do 15 gramov.

Celotno telo je prekrito s finim krznom temne barve, pri večini vrst - rjavkasto sivi. Žreb - svetloba. Rep ima premaz v obliki debelega kratkega krzna.

Vrhovi zob imam a rjavkasto rdeča barva - zaradi tega je žival prejela svoje ime. Vendar pa je starejši zvitek, močnejši so njegovi zobi izbrisani, ta barva pa lahko postopoma izgine. Zrna zobna formula: sekalci 3/2, kljunice 1/0, premule 3/1, radikalne 3/3.

Ušesa so majhna, skorajda ne štrlita nad površino dlake. Oči so črne, a zaradi pretežno podzemnega načina življenja je vizija slaba in slabo razvita.

Posledica tega je, da žival poišče hrano z močnim vonjem ali eholokacijo.

Shrew - eden najstarejših veje sesalcev in njihovi zobci imajo jasno razdelitev na kane, sekuse in staroselce.

REFERENCE! Vse živali te vrste imajo močan vonj po mošusu, zato mnogi plenilci, ki lovijo zvitko, nočejo jesti in ga vrgli.

Vtisi v živalih so plitve, plitve, ponavadi urejene v parih. Ko na snegu ni trde skorje, ostane jasno viden repni tisk.

Distribucija in razmnoževanje

Shrews so pogosti v mnogih državah. Najpogosteje jih najdemo v Severni Ameriki, severni Aziji, Evropi.

To je najpogostejša vrsta smrekov, ki lahko živijo v vseh pogojih - gozdovi, gozdne stepe, tundra, včasih celo na poplavnih ravnicah stepskih rek in travnikov. Se ne naseli v močvirnih predelih.

Na ozemlju Rusije je približno 15 vrst, ki jih je težko razlikovati med seboj. Glavne značilnosti so podrobnosti o strukturi telesa in genitalijah.

Živijo povsod, od Moskve do Primorja in Sahalina.

V tajski coni je običajno število živali v območju 200-600 posameznikov na hektar, v pogojih tundre, 3-5 krat manj.

Povprečna življenjska doba vijaka je 1-1,5 let. Začne se razmnoževati že drugo leto, takoj po koncu zimskega obdobja.

Ustvari vtičnice v obliki krogle stebla rastlin, ki se nahaja pod pene in korenine dreves. Nosečnost traja povprečno 20 dni.

Mlade ptice zapustijo gnezdo 20. dan po rojstvu. Med letnim časom roparica zapusti 3 legla, v prvem pa 8-10 mladičev, v zadnjem pa le 3-4. Drugi nastavek se pojavi, ko gnezdo od prvih odrastajo posamezniki.

Življenjski slog

Shrews aktivno skozi celo leto, in nosijo zimo, ne da bi šli v dolgo življenje. Med dnevom preživijo veliko časa v mraku in ponoči.

Kljub dejstvu, da je žival vključen v nekakšen sijaj, samostojno ne gradi brezno, ampak uporablja pripravljene labirinte podzemnih živali, mole, naravnih razpok in dip na zemlji.

Lahko grdijo pod gozdnim steljstvom in debelino snega (premer prehoda je 2 cm).

Pozimi iz pod snegom skoraj ne dvignejo,vendar, če ni mogoče izkopati ličinke žuželk iz zamrznjene zemlje, se premikajo po površini pri iskanju rastlinskih semen.

REFERENCE! V odsotnosti hrane umre v nekaj urah.

Vibracijski vijak ima zelo visoko stopnjo metabolizma - porabi do 150% svoje telesne teže, 15 gramov živalske hrane ali 20 gramov rib na dan.

Pogostost uživanja hrane je odvisna od velikosti - čim manjša je žival, pogosteje je treba jesti. Na primer, drobni zrezek mora jesti 78-krat na dan!

V zimskem času v prehrani se poveča količina semen in rastlinskih živil. Obstajajo primeri ustvarjanja zalog za ta čas od deževnikov.

Tudi za uspešno prezimovanje obstajajo prirojeni zaščitni procesi - v jesenskem obdobju se resno zmanjša telesna teža in njena prostornina, ki vključuje vse notranje organe, vključno z možgani.

Spomladi, pred začetkom reproduktivnega obdobja, se telo vrne v normalno velikost.

Fotografije

Glej spodaj: zvit

Značilnosti drugih glodalcev

Pogosto zvijaj zmeden z miši. Njihove glavne razlike so majhne oči, dolg podolgovat gobec z nevsiljivimi ušesi, rdečkasto senco zob.

Zaslužite in škodujte

Sesalci so pretežno žuželke in zato običajno ne škodijo kmetijskim nasadom.

Vendar pa lahko pozimi da se odpeljejo k hišam, skedenjam, skladiščem za iskanje hrane, tako zelenjadnic (semen), kakor tudi ličink spalnih žuželk.

Nekateri kmetje menijo, da je trobljenje razlog za nastanek velikega števila minka na travnikih ali posteljah. Toda te živali jih ne morejo kopati neodvisno, ker tačke niso namenjene za kopanje!

Hkrati, zahvaljujoč stalnemu iskanju hrane, žival uniči ogromno število insektov škodljivcev, vključno z zimenjem v leglu in v zgornjem sloju tal.

Njena osnovna prehrana so črvi, ličinke, pajki, uši, vključno z škodljivci, kot so žlindre, mačji hrustljavi, medvedi, listje, plavuti, gosenice in lopate.

V primeru hude lakote, trka napade na tleh hroščev ali majhne miši.

POMEMBNO! Če željo, da bi se znebili živali na mestu, še vedno presega koristi, ki jih lahko prinese, je najbolje uporabiti metode, ki niso smrtne, na primer ultrazvočne skrajneže.

Zaključek

Shrews so majhne živali iz družine grebenov. Pogoste so v mnogih delih sveta, v Rusiji živijo praktično na celotnem ozemlju. Njihove poteze niso zgrajene z uporabo pripravljenih podzemnih odsekov drugih živali.

Hranijo se na insektih in njihovih ličinkih kot so zelo koristne gospodinjstva in kmetovanja. Žetev se lahko dotika samo v primeru hudega pomanjkanja krme.

Loading...



Pustite Komentar