Neverjetne vrste škripcev: navadne, majhne, ​​velikanske itd.

Shrews so majhne živali, ki so običajne na severni polobli. Skupaj je približno 130 različnih vrst, ki večinoma naseljujejo Severno Ameriko, Evropo in Severno Azijo.

Šrevesi ne kopajo burjev, temveč uporabijo odlomke miši, molov, gnezdijo svoje poti pod snežnim in gozdnim steljkom. Živali ne škodujejo, nasprotno, jedo žuželke in njihove ličinke, uničiti veliko škodljivcev gozdov in kmetij.

Vrste shrews

Običajno

Navaden zvit je najpogostejša žival te vrste v Rusiji.

Dolžina telesa je 6-9 cm, rep je 3,5-5 cm. Teža je 6-15 g. Ima temno krzno, podolgovat gobec, majhna ušesa in majhne črne oči.

Najpogosteje se naseljuje v listavcev in mešanih gozdovih, pri čemer izbere svoj habitat za senčna in mokra območja.

Ponoči aktivno ponoči, zapuščajo pa 2-3 ure pred nočno meglo. Jedi različne vrste žuželk in njihove ličinke, deževnike, žabe, semena.

Ta pogled je jasno viden na spodnji sliki.

V obdobju lakote lahko jeste majhne mrkve. Med krmo običajno stane vsa štiri tace,vendar spolzki insekti ujamejo prednje ovire. Vijak skupnega drevesa se lahko povzpne do jajčec par sviloprejk ali občinskega metulja vzdolž lubja drevesa.

Za eno leto prinaša tri porcije. Obdobje nosečnosti lahko traja 18-28 dni, v enem leglu se rodi do 10 mladičev. Ženska zgrajuje gnezdo iz listov in stebla trave, v njej polagajo mehke snovi. Trajanje življenja ni daljše od 1,5 let.

Na spodnjem video posnetku si lahko ogledate zvok.

Urezovalnik (ameriški)

Shrew-drobilnik je najmanjša vrsta zvitka, ki živi v Severni Ameriki.

Njeno znanstveno ime je Sorex hoyi, ta žival, pridobljena z imenom naravoslovca in zdravnika iz Amerike Philip Hoey.

Živi v Kanadi in Združenih državah, kjer živi v gozdovih z listavci in iglavci, pa tudi na prostem.

Dolžina telesa te vrste vretena ni večja od 5 cm, vključno s repom 2 cm. Teža doseže 2-2,5 grama. Volna ima na hrbtu sivo rjavo ali rdeče rjavo barvo in svetlobo na trebuhu. V zimskem času je razjasnjeno vse krzno.

Je aktiven kadarkoli v dnevu, pa tudi vse leto. Tako kot drugi škrepi se hranijo tudi na majhnih insektih, črvih in drugih majhnih nevretenčarjih. Sovražniki v naravi so plenilske ptice, kače, domače mačke.

Vzrejna sezona se začne v prvih mesecih poletja, nosečnost traja 18 dni. V enem letu je ščitnik prinaša samo eno leglo, v katerih je od 3 do 8 mladičev.

Majhen

Tiny Shrew - najmanjši sesalec, ki živi v Rusiji, in tudi ena najmanjših žuželk v Evropi.

To naseljuje ozemlje od skandinavskih držav do Daljnega vzhoda, vključno s Fr. Sahalin.

V severnih regijah živi do meje tundre in gozdne tundre. Naštet je v Rdečem podatkovnem katalogu Murmanske regije.
Dolžina živali ni večja od 5 cm, od tega 2,5-3 cm pade na rep. Povprečna teža je 3-4 grama. Ima široko glavo, ki nenadoma prehaja v proboscis.

V primerjavi z drugimi vrstami zvitkov ima to najmanjši rep - traja do 54% celotne dolžine.

V kolikšni meri se lahko na sliki spodaj vidi majhna velikost.

Barva krzna - rjava ali temno rjava na vrhu in svetlo siva na želodcu. Tudi rep je pokrit z drobno volno z izrazito vidno spremembo od temne do svetlobe.

Živi v gozdovih z različnimi vrstami dreves, vzdolž robov bregov. V tundri, polpusijah in stepah je majhen zrezek.

Toda, ko se naselite, mu všeč tiste kraje, kjer lahko najdete veliko količino krme, ne glede na letni čas in pogoje. Hrani majhne žuželke, ličinke, pajke.

Zaradi zelo visokega metabolizma, lahko jesti do 80-krat na dan, ki izmenjujejo te intervale s sanjami. Ko posti, umre v nekaj urah.

Za eno leto lahko proizvedejo 1-2 litra, pri čemer je vsaka do 8 (ponavadi 4-5) mladičkov.

Majhna

Majhna zvijača - tole majhne dolgorepe vrste. Najdemo ga v Evropi in Rusiji - od evropskega dela do južne Sibije.

Telo je dolg 4-6 cm, pri čemer rep pokriva 50-70% dolžine. Teža do 5 gramov. Proboskoza na gobcu je zelo podolgovata, ki je skupaj z dolžino glavne razlike te vrste od drobnega zvitka. Obarvanje krzna na hrbtu - od rjave do rje, barva je veliko lažja. V zimskem obdobju volna postane še temnejša.
Majhen vijug se nahaja v gozdovih, mestih z vlažnostjo, vendar ni veliko senčenja. Ne mara odprtih površin s suho travo. Hrani na majhnih žuželkah, pajkah, črvih, vključno z gnezditvami, hrošči, žganci listov in mnogimi drugimi. Aktiven ves dan.

Plemenska sezona traja celo poletje, med katerimi ima žival 1-2 litra s 4-12 posamezniki.

Povprečno

Povprečni zrez je prehodnega položaja med malimi in navadnimi velikostmi. Pokriva široko območje od Vzhodne Evrope do Daljnega vzhoda, Mongolije in Koreje. To je edini zvit, ki ga najdemo v vseh naravnih razmerah od poplavnih ravnin do gorskih tundrov.

Hkrati se stabilno število teh živali nahaja le v mavričnih gozdovih v poplavnih ravnicah. Je eden izmed najštevilčnejših shrews.

Dolžina telesa je do 7,5 cm, od katerih rep zavzema 40-70%. Teža do 7,5 gramov. Barva zgornjega dela se lahko spreminja od rjave do rdeče, spodnji del pa je svetel.

Povprečno nabira žuželke in ličinke, ki se nahaja v gozdu, kot tudi hrošči, pajki, deževniki. V zimskem času je močno odvisna od semen macesenja, katerih poplačilo pridelkov lahko povzroči masovno smrt živali v hladnem obdobju.

Reprodukcija se zgodi v toplem času, ponavadi v leglu je od 2 do 11 mladičev.

Giant

Najvišji je vitez velik predstavnik te vrste živali. Poleg tega živi le v omejenem območju Primorskega Kraja in je zato v rdeči knjigi Rusije uvrščen kot redka vrsta s propadanjem prebivalstva. Ni podatkov o številu posameznikov.

Dolžina telesa - od 7 do 10 cm, od katerih 70-75% pade na rep. Teža doseže 14 gramov. Barva plašča je sivo-rjava, dolge antene (do 3 cm) so jasno vidne na gobcu.

Giant shrew - fotografija priložena.

Dnevno poje žuželke toliko, kolikor tehta. V tem primeru lahko žival umre, če ne jedo več kot 3 ure.
Glavna hrana je deževnikov, ki predstavljajo 95% svojega menija. Uporablja tudi žabe, kače, majhne glodavce, sadove rastlin.

V iskanju hrane lahko pluje v gosto zemljo, živi okoli 1,5 leta. Ženske v velikem vijugu že eno leto prinesejo samo eno potomstvo, vendar število mladih ni znano.

Enak zob

Enako kot tresljaj ima specifične razlike, ki ji omogočajo, da se identificirajo iz drugih vrst - ena ima tonsko barvo temnejšega odtenka, in izrazit peti zgornji zob.

Živi v tajski coni, od skandinavskih do pacifiških, se sreča v Belorusiji (edina živalska vrsta, ki živi v tej državi). Ljubi rečne doline. Vključeno v rdečo knjigo Karelija in moskovsko regijo.

Dimenzije telesa - 6-9 cm, od katerih je rep do 55%. Tehta enakomerno zobje s približno 6,5 grama. Hrani se na žuželkah in njihovih ličinkih, ki jih najdemo v gozdu. V zimskem času prehaja do semen smreke in listavcev.

Živijo do 1,5 leta. Sezona vzreje za prežvečene posameznike se začne že konec pomladi. Ženske Za sezono lahko prinesejo 1-2 litra, 2-10 mladičev.

Ravna lobanja (rjava)

Flat-sketch shrew je še ena vrsta, ki jo je mogoče določiti brez uporabe meritev. To vključuje značilna barva plašča, ki prehaja od teme na hrbtu do svetlobe na straneh in sivo-bela na trebuhu. Poleg tega je ta žival rep je dovolj pubescenten.

Območje distribucije ploskovnega tresljaja - od Uralov in do obale Tihi ocean. Živi v tundri, tajgi in gorskih območjih, pogosto najdemo znotraj habitatnega območja. Všeč mu je temno iglavcevka.

Ni natančnih podatkov o prehrani. Najverjetneje se ne razlikuje veliko od menija drugih predstavnikov te vrste, ki vključuje žuželke, ličinke in deževnike.

Razvaja v topli sezoni, v času, ki lahko rodi 8 do 10 telet.

Zaključek

Shrew je v mnogih državah, kjer živi skoraj vsa naravna območja - od tundre do stepe.

Velikosti segajo od 5 do 10 cm, nekatere vrste zaradi omejenega habitata so vključene v lokalne Rdeče knjige.

Prehrana vseh živali je podobna in vključuje različne vrste žuželk, pajkov in črvov. Škoda na kmetiji ne povzroča.

Želite izvedeti, kakšne vrste shrews obstajajo, kako se jih znebiti v primestnem območju, kliknite na povezavo.

Oglejte si video:

Loading...

Pustite Komentar